Varaa
loma

HAE >>

Savusaunan rentouttavaan tunnelmaan!

SAVUSAUNAN RENTOUTTAVAAN TUNNELMAAN!

Savusaunan lempeät löylyt ovat monen haave. Suomalainen kyllä tietää, että savusaunassa rentoutuu, sielu ja mieli lepää ja se on mukavaa ajankulua hektisen arjen vastapainoksi. Haaveen monella on kulkea kauneimman suven aikaan polkua pitkin savusaunalle ja nauttia kauniin luonnon keskellä vilvoittelusta ja uimaan pulahtelusta. Tai unelmana monella varmaan saunan ohella nauttia avantouinnin terveysvaikutuksista ja upeasta jälkitunteesta. Mutta miten tämän voi kokea, jos ei ole itsellä tai tuttavalla savusaunaa? Ainoastaanko vain varaamalla kalliin tilaussaunan ryhmälle?

YLEISET JOKAPOJAN SAVUSAUNAILLAT

Tämä ongelma on ratkaistu esim. Kuopion Rauhalahdessa. Kylpylähotellin takana, 600 metrin päässä luonnonsuojelualueen kupeessa sijaitsee aito tukkikämppä 50-luvunlta - Jätkänkämppä - jonka pihapiirissä on suuri ja oikea savusauna. Saunassa on enimmillään ollut 104 saunojaa ja jopa 42 eri kansallisuudesta! Jokaiselle tarkoitetut yleiset illat ovat aina tiistaisin läpi vuoden ja kesä-heinäkuussa myös torstaisin. Saunamaksuun kuuluu aina pyyhe sekä vapaa uinti Kallavedessä. Saunajuomia voi nauttia tilavalla saunaverannalla. Jos kantti kestää, talviaikaan voi pulahtaa avantoon. Saunan jälkeen yleensä kaipaa jo huikopalaa ja sitten voikin siirtyä nauttimaan perinnebuffetin herkuista Jätkänkämpään, joka toimii erikoisravintolana tarjoten ruoka- ja juomapalveluja jopa 130 hengelle. Tarjolla on aina mm. kalakukkoa - tuota savolaista ihanaa herkkua! Illan aikana hanuristi soittaa ja laulattaa ja kesäaikaan voi seurata huikeaa tukkilaisesitystä rannalta käsin.

KESÄLLÄ SAVUSAUNAAN MYÖS PERJANTAISIN, MYÖS JUHANNUSAATTONA

Juhannusaattona on mahdollisuus saunoa savusaunassa ja siirtyä siitä kätevästi Jätkänkämpän juhannusjuhlien viettoon. Mikä ihana aloitus kesäjuhlalle! Uutta on, että 29.6.-18.8. savusauna lämpeää tiistain ja torstain lisäksi myös perjantaisin. Tällöin Jätkänkämppä ei ole saunojien käytössä, mutta saunaterassilla voi ostaa saunajuomia.

Tervetuloa nauttimaan ihanasta savusaunatunnelmasta!

Katso lisätietoja Rauhalahden savusaunasta tästä: https://www.rauhalahti.fi/ravintolat/jatkankamppasavusauna/kaikille-avoimet-perinne-ja-savusaunaillat