Varaa
loma

HAE >>

Kesätekemistä lapsiperheille – viisi vinkkiä kesäloman viettoon Rokuan kylpylähotellissa

Kesätekemistä lapsiperheille – viisi vinkkiä kesäloman viettoon Rokuan kylpylähotellissa

KESÄ 2023
Rokua Health & Spa, Rokua

Retki kansallispuiston maisemissa, uintia kirkkaissa suppalammissa ja kylpylän vesissä sekä leikkihuone ja temppurata lapsille. Katso kesän lomavinkit lapsiperheille Rokualla!

Rokuan rauhallinen luonto ja ainutlaatuiset maisemat tarjoavat monipuoliset puitteet retkeilyyn ja lomailuun perheille. Kokosimme parhaat kesävinkit Rokuan lomaan.

Vinkki 1: Retkeile kansallispuiston maisemissa

Rokuan kansallispuisto on yksi Suomen vanhimmista kansallispuistoista ja on tunnettu valkoisista jäkälämatoista ja vanhasta luonnonvaraisesta mäntymetsästä. Puhdas ja rauhallinen luonto sekä helppokulkuiset polut ja hiekkamaa sopivat erinomaisesti myös pienille retkeilijöille - Rokualla on helppo ja turvallinen kulkea lasten kanssa. Rokuan huikaisevan kauniit maisemat kutsuvat perheen pienimpiä tutkimaan, oppimaan, liikkumaan ja leikkimään.

Harjunpolku, 2,5 km: Lyhyt luontoretki Rokuan kansallispuiston maisemissa. Polku lähtee suoraan Rokua Health & Spa Hotellin piha-alueelta ja kulkee kirkasvetisen Lianjärven ohi, johon on rakennettu uusi tulistelupaikka. Lähellä oleva lyhyt retki on helppo toteuttaa lasten kanssa.

Perheen retki Kirvesjärven kodalle, 5 km: Kylpylähotellin nurkalta lähtevä helppokulkuinen reitti vie Kirvesjärvelle, jonka kodalla voi nauttia retkieväitä ja paistaa nuotiolla vaikka S'moreseja. Reitillä pääsee kulkemaan myös lastenvaunujen kanssa.

Syvyydenkaivo on yksi Rokuan suosituimmista nähtävyyksistä

Eväsretki Pookivaaralle: Nauti vaihtelevasta maastosta ja suosituimmista nähtävyyksistä. Kipua Rokuan korkeimpaan kohtaan Pookivaaralle ja ihaile maisemaa ylhäältä palovartijan tornista. Pookivaaralta pääset kätevästi laskeutumaan kohti Suomen syvintä suppaa, Syvyydenkaivoa, johon matkaa on vain 1,6 km.

Vinkki 2: Polski luonnonvesissä ja kylpylässä

Rokualla on useita kirkkaita suppalampia, joiden tyyneen veteen on ihana pulahtaa kesäkuumalla. Samalla pääsee osaksi jääkauden muovaamaa maastoa, sillä hiekkaan hautautuneet jäälohkareet ovat kaivertaneen suppakuopat aikojen saatossa ja sulaessaan täyttäneet ne kirkkaalla vedellä.

Kylpylähotellin vieressä olevan Ahveroisen lammen pieni ja viihtyisä ranta on helppo kesäkohde erityisesti lapsiperheille. Sadepäivän yllättäessä voi turvautua kylpylän lämpimiin vesiin ja uinnin jälkeen nauttia jäätelöt Kahvila Kaarnassa. Vinkki hotellissa majoittuville: Kysy vastaanotosta hiekkaleluja lainaan ja rakenna hiekkalinna veden rajaan!

Ahveroisen ranta sijaitsee aivan Rokua Health & Spa Hotellin vieressä.

Vinkki 3: Kierrä Pihkan temppurata

Hotellin vieressä sijaitsevan Ahveroisen lammen ympäri kiertää perheen pienimmille suunnattu Pihkan Temppurata. Kiipeä Pihkan majaan kuuntelemaan metsän ääniä ja tasapainottele huojuvalla sillalla. Luonnossa koetut yhteiset hetket ovat lapsille arvokkaita.

Vinkki 4: Touhua lasten leikkihuoneessa

Rokua Health & Spa Hotellin leikkihuoneessa on reilusti tilaa touhuta mielin määrin. Pienemmille lapsille on oma puoli, josta löytyy leluja ilahduttamaan taaperoiden päivää. Leikkikeittiössä voi loihtia upeita aterioita vanhemmille tai vaikka pehmolelulle, jota asustavat leikkihuoneessa. Touhukkaimmat lapset pääsevät purkamaan energiaa kiipeilyseinällä, puolapuilla ja renkailla. Leikkihuoneesta löytyy myös erillinen elokuva-, lautapeli ja pelihuone.

Lasten leikkihuoneessa pääsee touhuamaan ja temppuilemaan.

Vinkki 5: Nauti kesän luontoelämyksistä

Rokua tarjoaa aktiivilomailijalle upeat puitteet harrastaa lomalla hyvillä mielin. Hyppää vaikka fatbiken selkään ja lähde tutustumaan Rokuan vaihtelevaan ja helppokulkuiseen maastoon. Tai melo ja suppaile Rokuan kirkkaissa vesistöissä. Välineet omatoimisiin elämyksiin vuokraa Rokua Outdoors.

Virkistävä loma keskellä Suomea

Rokua Geoparkin ja kansallispuiston maisemat löytyvät keskeltä Suomea, Pohjois-Pohjanmaalta. Rokua Health & Spa Hotellin monipuoliset palvelut ja ulko-ovelta avautuva ainutlaatuinen luonto tarjoavat elämyksiä kaikille. Hotellissa nukut yösi hyvin ja nautit olostasi. Kylpylässä polskiessa pääset nauttimaan Rokua Geoparkin kuvankauniista luonnosta upean näköalan avautuessa kylpylän ikkunoista.

Rokua on myös koirien kanssa lomailevan paratiisi – rauhallinen ympäristö ja luonto tarjoavat koirallekin loman! Rokua Health & Spa on lemmikkiystävällinen hotelli, johon olet tervetullut karvaisen kaverisi kanssa.

Katso lisää kesätekemistä Rokualla ja varaa kesäisen luontoloman majoitus Rokuan maisemissa.