Varaa
loma

HAE >>

Perinteinen joulu Ruissalon Kylpylässä

Kylpyläjoulu Ruissalossa on rennon perinteikäs

Ruissalon Kylpylässä vietetään perinteinen joulu kaikilla mausteilla. Ohjelmaan kuuluu tiernapojat, joululaulut ja kuusen koristelu, mutta myös hemmottelevat hoidot ja rentoutuminen altailla lyhtyjen loisteessa. ”Joulua haluaa moni viettää rennosti ilman stressiä, mutta kuitenkin ne tietyt jutut kuuluvat jouluun. Ruissalossa jouluperinteet ovat hioutuneet vuosien varrella yhdistämään kylpyläloman ja joulun parhaat palat”, vapaa-ajan emäntä Leena Laihonen kertoo.

Yksi Ruissalon hiteistä on ehdottomasti jouluyön seisova pöytä. ”Kyllä joulun yöpala piti jotenkin järjestää, kun kinkkua ei voi oikein omastakaan jääkaapista käydä napsimassa”, Leena nauraa. ”Lisäksi kaikille yhteinen yöjoulupöytä on todella mukava perinne”, hän jatkaa.  ”Eikä vyökään ala kiristää, kun jouluruokaa voi Ruissalossa sulatella kävelyretkellä, allasjumpassa tai kuntosalilla. Rohkeimmat voivat pulahtaa myös avantoon”, Leena vinkkaa.

Koska ollaan Suomen joulukaupungissa, totta kai viralliseen ohjelmaan kuuluu myös joulurauhanjulistus. ”Vanhalle Suurtorille on ilmainen yhteiskuljetus, samoin jouluaamun joulukirkkoon”, Leena kertoo. Jos aikainen aamuherätys ei houkuttele, joulupäivän iltana voi lähteä myös juhlakonserttiin tai jäädä kylpylälle nauttimaan lyhtyuinnista ja pitkästä jouluillallisesta. Tapanina tarjolla on opastettu ajelu Turussa ja illalla tietysti Tapanin tanssit. ”Pakkaa vain mukaan uimapuku, tanssikengät ja tonttulakki, ja jouluvalmistelut onkin hoidettu”, Leena vitsailee.

Ruissalon koko jouluohjelman löydät täältä >>