Varaa
loma

HAE >>

Kesälomalla kylpylään!

Kesälomalla kylpylään!

Lomat kolkuttelevat jo ovella… Suomi on todella upea kesälomakohde, joten kesälomalla kannattaa suunnistaa autolla, linja-autolla tai raiteita pitkin Suomalaisten kylpylöiden monipuolisiin kohteisiin! Olipa kyseessä romantiikkaa ja omaa aikaa hakeva pariskunta, luontomatkailusta tai joogasta nauttiva tai lapsiperhe, niin meiltä löytyy sopiva lomakohde.

Me kaikki odotamme Suomeen viimeinkin lämmintä kesäkautta. Mutta sateisenakin kesänä kylpylä on turvallinen valinta, sillä sopivan lämpöiset altaat löytyvät säällä kuin säällä. Lämpöisenä kesäpäivänä ulkoilu levollisissa maisemissa on tietysti itsessään jo elämys, samoin kuin auringonpaisteessa nautittu virkistävä lasillinen tai herkullinen ruoka-annos.

Viime kesänä yhä useampi suomalainen vietti lomansa kotimaassa. Suomen matkatoimistoalan liiton (SMAL) toteuttaman kesälomakyselyn vastaajista 42 prosenttia valitsi viime kesänä matkakohteekseen Suomen. Kotimaan matkailijoita oli kyselyn mukaan 10 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna. Myös moni ulkomaalainen suunnistaa tänä vuonna kohti Pohjolan viileämpiä kesiä ja jylhiä maisemia.

Suomalaiset Kylpylät kattavat maantieteellisesti lähes koko Suomen

Eteläisin Suomalaisten Kylpylöiden kohde on Hotel Haaga Central Park, joka tarjoaa kattavat Wellness-palvelut, ja josta käsin on helppo tutustua Helsingin nähtävyyksiin ja ravintolamaailmaan, ostoskeskuksiin, konsertteihin ja kesätapahtumiin.

Haikon Kartano & Spa sijaitsee Porvoossa, joka on suomalaisten rakastama kesäkaupunki. Porvoossa voi nauttia kartano- ja kylpylähotellin lisäksi keskiaikaisesta tunnelmasta, hyvistä ravintoloista, museoista ja pienistä boutique-myymälöistä. Historiallisella Porvoolla on myös Suomen suklaapääkaupungin ja kaupunki on hyvän ruoan ystävien suosiossa. Haikon Kartanossa voi kesäaikaan nauttia mm. ohjatusta puistojoogasta, aamuvenyttelystä, säkkituolirentoutuksesta, Kartanon grilli-illoista ja kesäjazzista. Helsingistä voi saapua Haikkoon vaikkapa J.L. Runebergillä merta pitkin.

Läntisessä Suomessa Kylpylöitä löytyy myös joka makuun. Yhdessä Suomen suosituimmista kaupunkikohteista Turussa sijaitsee luonnonkauniilla saarella Ruissalon Kylpylä – siellä lomaan voi yhdistää vilkkaan kulttuuri- ja ruokakaupungin sykkeen sekä saaristoluonnon rauhan mahtavine ulkoilumahdollisuuksineen. Idyllisessä vanhassa luostarikaupungissa sijaitseva Naantalin Kylpylä on taas tunnettu laajasta hoitovalikoimastaan, tasokkaista ravintoloistaan ja viihdetarjonnastaan. Lapsiperheitä ihastuttaa erityisesti Kylpylän oma Muksumaailma sekä tietysti Naantalin Muumimaailma. Kesän hotellivaraukset kannattaakin tehdä hyvissä ajoin, sillä kesä täyttyy jo vauhdilla.

Itäisin kylpyläkohde, Imatran kylpylä, sijaitsee Saimaan rannalla Imatran vapaa-aikakeskuksessa. Kylpyläelämysten lisäksi viihderavintola Tähtitaivas tarjoaa erilaista viihde- ja tanssiohjelmaa. Imatran lähellä sijaitseva Lappeenranta tarjoaa myös paljon kesätapahtumia, ostosmahdollisuuksia ja risteilyjä.

Pohjaisimmassa sijaitseva Härmän kylpylä löytyy Pohjanmaalta läheltä Powerparkia. Powerpark on monen lapsiperheen suosikkikohde, mutta puistossa, raveissa ja carting-radalla viihtyy myös vanhempi väki. Härmän kylpylässä on tarjolla erilaisia urheiluaktiviteetteja, hoitoja ja ulkoilua. Härmän kylpylässä viihtyvät lapsiperheiden lisäksi musiikinystävät, sillä tarjolla on teemailtoja aina karaokesta tangoon saakka.

Järvi-Suomen vaihteleviin maisemiin sijoittuvia kylpylälomakohteita ovat Kumpeli Spa (Heinola), Rauhalahti (Kuopio), Päiväkumpu (Karjalohja) sekä Summassaari (Saarijärvi). Rauhalahdessa voi kokeilla esimerkiksi naistentansseja tai savusaunaa. Kumpeli Spa:ssa taas pääsee osallistumaan 6.-7.7. Elvis-henkiseen kesätapahtumaa. Päiväkummusta löytyy uudistettu elämys-spa, joka on saanut inspiraationsa Sakari Topeliuksen sadusta Koivu ja tähti. Summasaaressa vietetään puolestaan vuonna 50-vuotisjuhlia, ja ohjelmassa on mm. kesätansseja ulkolavalla.

Uusi kohteemme Anttolanhovi sijaitsee lähellä Mikkeliä. Anttolanhovin erikoisuutena kesäkaudella ovat mm. joogakurssit ja –retriitit. Anttolanhovi toimii myös hyvänä välietappina matkalla Savonlinnan oopperajuhlille.

Koska lähdetään – loma kahdestaan tai koko perheellä?

Suomalaiset Kylpylät tarjoavat rentouttavat maisemat ja palvelut, joissa lataat akkuja sekä fyysisesti että henkisesti. Tutustu Suomalaisten Kylpylöiden kesälomatarjouksiin ja varaa kesän unohtumaton kylpyläloma nyt!

SUOMALAISET KYLPYLÄT TWITTERISSÄ

✨ TIETOA LAHJAKORTEISTA ✨ Kaikki jo ostetut Suomalaisten Kylpylöiden -lahjakortit ovat automaattisesti voimassa vuo… https://t.co/T5rREWTGur
RT @Rauhalahti: Meillä on vielä avoinna majoituspalvelut, kylpylä, hoidot sekä kuntosali. Ruokaa saa paikan päällä ja take away annoksina.…